• Třeťáci v Méďovi

            Všichni třeťáčci si dnes udělali výlet do Dětského světa Méďa v Bohušovicích. Celé dopoledne si moc užili a dokonce si odvezli domů krásná vysvědčení.

          • Černá hora 5.b a 7.c (pátek)

            Poslední den nás přivítalo sluníčko :-) Dopolední závody  ve slalomu jsme si moc užili. Po obědě se počasí změnilo...padla mlha. My ale nezabloudili a všichni jsme do cíle dojeli :-) Večer jsme vyhlásili vítěze a zhodnotili kurz. Pochutnali jsme si na poháru a zatančili si :-)

            Zítra už se na vás všichni moc těšíme :-)

            Vaši spokojení lyžaři:-)

          • Černá hora 5.b a 7.c (čtvrtek)

            Počasí se umoudřilo :-) Jezdili jsme doslova s větrem o závod. Dopoledne jsme pilně trénovali na zítřejší sjezdové závody. Vyzkoušeli jsme si i jízdu ve zvlněném terénu. Na odpolední trénink na běžkách jsme byli rozděleni do skupin dle našich schopností. Rafani zdolali 5km Malý okruh se závěrečnou odměnou v Kiosku. Druhé družstvo trénovalo střídavý běh ve stopě. Všichni se zlepšujeme a máme ze sebe radost. Povedený dnešek jsme zakončili poučnou přednáškou :-)

            Vaši lyžaři :-)

          • Černá hora 5.b a 7.c (středa)

            Opět jsme se probudili do mlhy... a navíc ještě padal mrznoucí déšť, kterého nás učitelé ušetřili, abychom nepromokli a nenastydli. Dopoledne jsme proto zhlédli dokument o horolezectví, někteří si četli či porovnávali své dovednosti při hrách. Odpoledne jsme se vydali na Kolínskou boudu. Cestou jsme si užili sněhových radovánek. Večer jsme se vyřádili na diskotéce:-)

            Doufáme, že se počasí zase umoudří, a my si pořádně zalyžujeme:-)

            Vaši lyžaři:-)

          • MÁME ZLATO Z PŘEHAZOVANÉ

            Skvělého výsledku dosáhlo naše dívčí družstvo ve složení: Timea Király, Zuzana Tupá, Andrea Krakešová, Agáta Landová, Chaima Němečková, Karolína Novotná, Nikola Žáková a Eliška Jurmanová na Okresním finále v přehazované. V základní části turnaje jsme po vítězstvích nad školami Lovosice a Terezín 
             ve vyrovnaném zápase nestačili na pořádající ZŠ Havlíčkova. Nicméně tyto výsledky nám zajistily postup do semifinále, kde jsme porazili Gymnázium Lovosice. Ve finále jsme opět narazili na ZŠ Havlíčkova a po urputném a napínavém boji jsme zvítězili. Timea Király navíc obdržela cenu fair play za přiznání bodů pro soupeře. Všem děvčatům patří velká gratulace a pochvala ze vzornou reprezentaci školy.

          • Černá hora 5.b a 7.c (úterý)

            Ráno jsme se probudili do mlhy. Neviděli jsme ani metr před sebe, proto jsme dopoledne věnovali lyžařskému desateru a společenským hrám. Odpoledne mlha trochu ustoupila a my  se vydali na sjezdovku. Ještě, že máme svítivé dresy a kopec už známe :-) Po večeři nás čekala přednáška o tom, jak se chovat na horách. Povídali jsme si o lyžích, jak o ně pečovat, a dozvěděli jsme se také něco z historie.

            Vaši lyžaři :-)

          • Černá hora 5.b a 7.c (pondělí)

            Dopoledne jsme strávili na svahu. Všichni už jsme vyzkoušeli vlek a pilovali oblouky. Opravdu nám to jde :-) Odpoledne se rozfoukalo a my vyrazili na krátkou vycházku k Bufetu u staré lanovky.
            Zdraví vás lyžaři :-)

          • Černá hora 5.b a 7.c

            Hned první den jsme zvládli vyzkoušet jaké je to na sjezdovkách i běžkách. Dopoledne nás na sjezdovce hřálo sluníčko. Odpoledne nás zahřál výšlap k vysílači. Večer svíčková a hry v učebně. Učitele jsme překvapili, jak si umíme krásně hrát i bez mobilů a televize :-)

            Zdraví vás téměř lyžaři :-)

             

        • Vánoční turnaj v odbíjené
          • Vánoční turnaj v odbíjené

            Školní sportovní klub uspořádal tradiční vánoční turnaj v odbíjené pro žáky 8. a 9. tříd.
            Každá třída sestavila družstvo a utkání probíhala v malé i velké tělocvičně. Po bojovných zápasech vyhrála třída 9.B,
             2. místo obsadila třída 8.B a 3. místo si vybojovala třída 9.C. Na 4. místě se umístila 9.A a 5. místo obsadila 8.A.
            Všem zúčastněným třídám gratuluji a věřím, že si všichni soutěžící i fandící děti užily pěkné sportovně-vánoční dopoledne.
            Děkuji i rozhodčím z řad učitelů tělesné výchovy.                         za ŠSK Mr. Petra Kaprová
        • Vánoční turnaj v ringu
          • Vánoční turnaj v ringu


            Poslední den před  prázdninami své síly v ringu změřili šesťáci a sedmáci. Po krásných výkonech a soubojích, za ohlušujícího fandění nakonec zvítězila 7.B před 6.B a 7.A. O 4.-6.místo se podělily třídy 6.C, 7.C a 6.A.
            Třídním kolektivům děkujeme za super atmosféru a budeme se těšit na příští rok :-)
            Krásné Vánoce všem.

        • Vánoce s 1. C na lezecké stěně
          • Vánoce s 1. C na lezecké stěně

            Na kus řeči, na vánočku a zkusit lezečku. V pátek se sešli prvňáčci z céčka pod lezeckou stěnou, aby oslavili první společný vanoční čas, který je v každém z nás. Přivítali i rodiče, zazpívali s kytarou zimní písničku a to už zavazují na lezečce tkaničku a hurá na stěnu. A hecly se i některé maminky. Děkuji všem za ten společný čas a vaši přízeň. Velké díky za spolupráci a pomoc patří všem rodičům, paní asistentce Radce a mé rodině. Všem přeji krásné a pohodové Vánoce a do nového roku jen to nejlepší. Hlavně zdraví. Vaše paní učitelka Zuzka

        • O dvanácti měsíčkách
          • O dvanácti měsíčkách

             

            Paní Božena Němcová by z nás měla radost. Už jsme druháci, ledacos už umíme přečíst a nastudovat.

            Pohádka O dvanácti měsíčkách se nám moc líbila, a tak vznikl nápad Nelinky Nehybové na dramatizaci této pohádky. A kdopak je Nelinka Nehybová ? No přece naše bývalá žákyně, která se k nám vrátila po pár letech studia na praxi. A nejen tahle pohádka byla príma zábava s ní.......

            Je príma vědět, že se našim žákům daří, studují a vracejí se k nám.:-)

            Helena Lachmanová

        • Jak šli zajíci do Betléma a 2.ABC jela do Mostu
          • Jak šli zajíci do Betléma a 2.ABC jela do Mostu

             

            Dočkat se čerta, Mikuláše a anděla 5. prosince není jednoduché. A tak jsme si to čekání zpříjemnili návštěvou Divadla rozmanitostí v Mostě. Představení o zajíčcích, kteří šli do Betléma , jsme si užili. Navíc jsme ale trénovali správné chování v divadle. Zažít společenské zvyklosti chování v divadlech a možnost ,,vyfešákovat se ´´ to nezažíváme každý den. Bylo to príma.

                                                                                                                                            druháčci se svými učitelkami :-)

        • Adventní trhy aneb Ladovka si umí předvánoční čas užít B-)
          • Adventní trhy aneb Ladovka si umí předvánoční čas užít B-)

             

            Nádvoří naší školy se 7. prosince již od rána proměňovalo v jarmark. Postupně přibýval jeden stánek vedle druhého, nazdobil se vánoční strom, zkrášlovalo se celé okolí a vrcholila i ve třídách poslední příprava výrobků s vánoční tematikou. Všichni se těšili, až to začne.......

            Adventní trhy byly zahájeny skladbou na varhany v podání Vítka Schejbala a přivítáním pana ředitele Červína.

            Krásná setkání rodičů, dětí a přátel školy byla všudypřítomná. Nálada byla výborná - povídalo se, nakupovalo se a popíjelo díky skvěle připravenému občerstvení naší ŠD. K vánoční pohodě nám zpívali ti nejmladší ( žáci 1. stupně) s paní učitelkou Jelínkovou. Několik ,,kousků´´ předvedli i žáci 3.B s p. uč. Mačajovou. Zazněly písně Půlnoční, Modlitba a samozřejmě výběr z vánočních koled.

            Poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravách v jednotlivých třídách i s celkovým programem.

            DĚKUJEME.

            STÁLO TO ZA TO. :-)

        • Úspěch v Litvínovském choroši
          • Úspěch v Litvínovském choroši

            Litvínovský choroš je vědomostní soutěž pořádaná litvínovskou střední školou Schola Humanitas. Každý rok prověří znalosti a schopnosti tříčlenných družstev deset disciplín. Letos se zúčastnilo 59 týmů z 31 škol. Mezi nimi i naše Ladovka. Tým ve složení Gabriela Marešová, Denny Tintěra a Jakub Bolík skončil na 5. místě. Na krásném 11. místě se potom umístila trojice Tomáš Lamoš, Michal Kundrát a Adéla Ludvíková. Všem gratulujeme.

             

          • Okresní kolo ve florbale

            Ve středu 6. listopadu se lovosické hale Chemik uskutečnilo Okresní kolo ve florbale, do kterého postoupilo z okrskových kol 8 nejlepších týmů. Na turnaj se letos z okrsku probojovali i naši žáci v kategorii 8. a 9. tříd. Základní část jsme zahájili těsnou porážkou s lovosickým gymnáziem, poté výhrou se ZŠ Mšené Lázně a nakonec remízou se ZŠ Jungmannova Roudnice n. L. Díky těmto výsledkům jsme ve skupině obsadili třetí místo, které bohužel znamenalo, že jsme do semifinálových bojů nepostoupili. Nicméně kluky čekal ještě poslední zápas o páté místo se ZŠ Třebenice, kde chlapci svedli vyrovnaný zápas do poslední vteřiny a musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli naši kluci úspěšnější a v konečném účtování obsadili pěkné páté místo. Všem našim klukům patří poděkování za bojovné výkony a pěknou reprezentaci školy.

        • Peklo v tělocvičně
          • Peklo v tělocvičně

            Naší školní tělocvičnu navštívili čertí instruktoři, kteří měli za úkol ukázat dětem, kudy vedou cesty z pekla. Hned deseti způsoby si děti vyzkoušely únik z podzemní říše. Měly možnost vyšplhat se pekelným komínem, přejít lávovou řeku, nakrmit Belzebuba uhlíky nebo vytáhnout z krabice klíč od čertí brány či ke klíči najít odpovídající zámek. Mezi úkoly, které dětem vykouzlily úsměv ve tváři patřila disciplína s ukrytou houpačkou či čertí přetahovanou. Trochu obav měly ze strašidelné uličky, které vévodila čertice milující všelijakou havěť, především hady a pavouky. Svou zručnost si prověřily v přikládání pod kotel a v neposlední řadě se dozvěděly, jak vypadá čertí průkaz potřebný k opuštění pekla.

            Na závěr si prvňáčci a jejich sourozenci vybírali z pekelného hrnce odměny za statečnost, zručnost, sílu, obratnost… zkrátka za vše, co potřebují umět k útěku z pekla.

            A odkud se vzali báječní čerti? Byli to rodiče prvňáčků, kteří nejen že, přinesli odměny do pekelného hrnce, ale přišli si užít společný čertí podvečer se svými ratolestmi.

                                                                        Za báječnou spolupráci děkuji Sováková

             

        • Listopad s „Káčkem“
          • Listopad s „Káčkem“

            Během listopadu měli všichni naši druhostupňoví žáci zpestřenou výuku o tříhodinový preventivní blok. V každé třídě totiž proběhl preventivní program v režii lektorek z litoměřického K-centra. Letos do všech tříd vstoupily lektorky Jana a Věra a my je musíme jen a jen chválit.

            Tři hodiny s nimi vždy rychle utekly. Kromě toho, že jsme se dozvěděli něco nového, byli jsme upozorněni na úskalí běžného života, ale také jsme se mnohdy dozvěděli, jak situaci řešit, čemu se vyhnout, ale také jsme hráli různé hry, pracovali ve skupinách, výtvarně tvořili. Zkrátka se jednalo o pestrý program. V závěru vždy došlo na oblíbený „žlutý kyblík“, do něhož můžou žáci vkládat jakékoliv dotazy k tématu, ale i mimo něj, pokud je něco trápí… Lektorky pak na tyto dotazy citlivě a profesionálně odpovídaly, což bylo pro žáky velmi přínosné.

            Jaká témata nás letos čekala?

            6. třídy: Vztahy v kolektivu a prevence šikany

            7. třídy: Zdravý životní styl – netholismus a kyberšikana

            8. třídy: Závislost a závislostní jednání

            9. třídy: Zdravý životní styl – poruchy příjmu potravy a sebepoškozování

            Těšíme se na další spolupráci s nimi a děkujeme za jejich důležitou práci a jejich trpělivý a tolerantní přístup… Jitka Housková, ŠMP

        • Okrskové kolo ve florbale
          • Okrskové kolo ve florbale

            Ve čtvrtek 23. listopadu se v Kalich areně konalo okrskové kolo ve florbale žáků 8.-9. ročníku. Celkem se prezentovalo 6 týmů a ty byly rozděleny do dvou skupin, kde hrál každý s každým. Vítěz skupiny postoupil rovnou do semifinále a týmy na 2. a 3. místě se ve čtvrtfinále utkaly křížem s týmy z druhé skupiny. Naši chlapci se po výhře nad ZŠ U Stadionu a prohře se ZŠ Masarykova ve čtvrtfinále potkali s žáky ze ZŠ Na Valech. V utkání naši dominovali, zvítězili 5:0 a zajistili si místo v semifinále. V něm na ně čekala ZŠ Havlíčkova. Utkání bylo hodně vyrovnané, kluci si ale zaslouženě vybudovali dvougólové vedení. V závěru Havlíčkovka snížila a bojovalo se urputně až do závěrečných vteřin. Naši chlapci vedení udrželi a slaví postup do okresního kola, které se bude konat ve středu 6. prosince v Lovosicích.

            Reprezentovali nás: Vojta Cuc, Matěj Sládek, Matyáš Poláček, Matouš Laczko a Jaroslav Slivanský (8.B), Martin Kalina, Jakub Vrzáček, Matyáš Hamouz, Jan Wippler, Mikuláš Novotný, Martin Mašek a Jaroslav Plašil.

            Za ŠSK Martin Hrdina