• Výlet do Prahy 20. března 2024

            Rok 2024 je Rokem české hudby.Ve třídě jsme se věnovali životu a dílu B. Smetany.

            V rámci tohoto významného výročí jsme navštívili v Praze:expozici Muzea Bedřicha Smetany (program pro děti), České muzeum hudby, prošli Karlův most. 

            Žáci 3.A,B.C

          • Prvňáčci vyrazili za kulturou aneb Bobík a kamarádi na výletě

            19. 3. se Dům kultury otřásal v základech. A to díky Bohušovické mlékárně, která pro děti připravila parádní show s Bobíkem a jeho kamarády. Naši prvňáčci si společně užili dopoledne plné tanečků a radosti z pohybu. Všechny děti nám udělaly velkou radost, jak se nebály na parketu odvázat a v těch našich ladovských "uniformách" jim to ještě tak slušelo. Bobík měl připravené i soutěže o ceny a na závěr všichni dostali odměny v podobě zdravé mléčné svačiny. Dopoledne s Bobíkem se opravdu moc vydařilo. A naše prvňáčky z LADOVKY můžeme jen pochválit, jak hezky se na akci chovali. Paní učitelky Zuzka Žvátorová, Petra Jelínková a Lenka Jurčáková

          • 7.C trénovala resuscitaci v nemocnici

            Třída 7.C využila akce Školení základní neodkladné resuscitace pro veřejnost, kterou pořádala Krajská zdravotní - Nemocnice Litoměřice.

            Vyslechli jsme si teorii a připomněli si základní pravidla poskytování první pomoci. V praxi  jsme si  na figurantovi vyzkoušeli, jak odstranit cizí těleso v dýchacích cestách - překvapilo nás jakou sílu musíme vynaložit při Heimlichově manévru. Zapotili jsme se také u nepřímé masáže srdce a seznámili se s AED.

            Děkujeme organizátorům za přínosnou akci.

          • Baroko v Národním muzeu

            Žáci z 8.b a 8.a si dnes zahráli na badatele při úkolech, které plnili v rámci programu Baroko v Čechách, a tím si rozšířili znalosti a povědomí o životě v 17. a 18. století.

        • 52. ročník Mezinárodní dětské výtvarné výstavy je tady!!!
          • 52. ročník Mezinárodní dětské výtvarné výstavy je tady!!!

            Stejně jako v minulých letech, i letos jsme nemohli vynechat největší výtvarnou výstavu a soutěž na světě. V rámci nepovinné výtvarné výchovy se podařilo připravit 10 skvělých prací, které nás budou reprezentovat v Lidicích. A jaké bylo letos téma? KARAVANA. Rok 2024 vyhlásila OSN mezinárodním rokem velbloudovitých zvířat a zároveň slaví 150 let od svého založení Světová poštovní unie.
            Uzávěrka je sice až 28. února, ale my jsme využily svozu z Mostu, takže by měla všechna naše díla dorazit do Lidic v pořádku. Po registraci prací budou 14. – 23. května probíhat ve dvou kolech zasedání mezinárodní poroty a do 15. května bychom mohly znát výsledky.
            Kdo by se ale chtěl na výstavu podívat už teď, má možnost. 21. 2. Je zahájení výstavy – výběru prací z Lidic roku 2023 na téma TANEC (máme tam několik ocenění i my). Koná se ve výstavní síni ZUŠ Most v Moskevské ulici. Všichni jsou srdečně zváni.
            Držte nám palce.
            E. Slámová

          • Hlášení z Pece den 1.

             

            Ráno jsme se probudili a místo sluníčka na nás čekal déšť. Jelikož jsme nemohli vytáhnout paty z chaty, pustili jsme si dokument " Závod o vrchol". Po obídku přestalo pršet a tak jsme vyšli do Pece pod Sněžkou a dobrovolní běžkaři na Lyžařskou boudu. Ujeli 7km, i když je potkala sněhová vánice. Oslavili jsme také narozeniny naší spolužačky, krásných 15. Po přednášce jsme den zakončili odpočinkem.Všechny zdravíme do Litoměřic, snad se počasí zitra a další dny umoudří.Pisatelky Lamošová Lea, Puklová Verča + 9.B,8.B

          • Brýlový bál

            Maškarní bály k naší družině neodmyslitelně patří již mnoho let. Tento rok jsme ale uspořádaly brýlový bál.

            V uterý 30.ledna si ve velké tělocvičně zařádilo více než 120 dětí, které kromě brýlí zdobily veselé ponožky. K vidění byly brýle originální – vlastnoručně vyrobené ,papírové, dioptrické, karnevalové, sluneční ale i potápěčské. Co děti čekalo? Soutěžení, tancování, focení ve foto koutku. Bál zakončilo kolo štěstí, kde si děti vytočily tombolu. Každý brýlatý účastník si odnesl z bálu malý dárek. A jak se akce vydařila? To si můžete přečíst na závěrečné fotografii, kde děti napsaly svůj názor.

          • Třeťáci v Méďovi

            Všichni třeťáčci si dnes udělali výlet do Dětského světa Méďa v Bohušovicích. Celé dopoledne si moc užili a dokonce si odvezli domů krásná vysvědčení.

          • Černá hora 5.b a 7.c (pátek)

            Poslední den nás přivítalo sluníčko :-) Dopolední závody  ve slalomu jsme si moc užili. Po obědě se počasí změnilo...padla mlha. My ale nezabloudili a všichni jsme do cíle dojeli :-) Večer jsme vyhlásili vítěze a zhodnotili kurz. Pochutnali jsme si na poháru a zatančili si :-)

            Zítra už se na vás všichni moc těšíme :-)

            Vaši spokojení lyžaři:-)

          • Černá hora 5.b a 7.c (čtvrtek)

            Počasí se umoudřilo :-) Jezdili jsme doslova s větrem o závod. Dopoledne jsme pilně trénovali na zítřejší sjezdové závody. Vyzkoušeli jsme si i jízdu ve zvlněném terénu. Na odpolední trénink na běžkách jsme byli rozděleni do skupin dle našich schopností. Rafani zdolali 5km Malý okruh se závěrečnou odměnou v Kiosku. Druhé družstvo trénovalo střídavý běh ve stopě. Všichni se zlepšujeme a máme ze sebe radost. Povedený dnešek jsme zakončili poučnou přednáškou :-)

            Vaši lyžaři :-)

          • Černá hora 5.b a 7.c (středa)

            Opět jsme se probudili do mlhy... a navíc ještě padal mrznoucí déšť, kterého nás učitelé ušetřili, abychom nepromokli a nenastydli. Dopoledne jsme proto zhlédli dokument o horolezectví, někteří si četli či porovnávali své dovednosti při hrách. Odpoledne jsme se vydali na Kolínskou boudu. Cestou jsme si užili sněhových radovánek. Večer jsme se vyřádili na diskotéce:-)

            Doufáme, že se počasí zase umoudří, a my si pořádně zalyžujeme:-)

            Vaši lyžaři:-)

          • MÁME ZLATO Z PŘEHAZOVANÉ

            Skvělého výsledku dosáhlo naše dívčí družstvo ve složení: Timea Király, Zuzana Tupá, Andrea Krakešová, Agáta Landová, Chaima Němečková, Karolína Novotná, Nikola Žáková a Eliška Jurmanová na Okresním finále v přehazované. V základní části turnaje jsme po vítězstvích nad školami Lovosice a Terezín 
             ve vyrovnaném zápase nestačili na pořádající ZŠ Havlíčkova. Nicméně tyto výsledky nám zajistily postup do semifinále, kde jsme porazili Gymnázium Lovosice. Ve finále jsme opět narazili na ZŠ Havlíčkova a po urputném a napínavém boji jsme zvítězili. Timea Király navíc obdržela cenu fair play za přiznání bodů pro soupeře. Všem děvčatům patří velká gratulace a pochvala ze vzornou reprezentaci školy.

          • Černá hora 5.b a 7.c (úterý)

            Ráno jsme se probudili do mlhy. Neviděli jsme ani metr před sebe, proto jsme dopoledne věnovali lyžařskému desateru a společenským hrám. Odpoledne mlha trochu ustoupila a my  se vydali na sjezdovku. Ještě, že máme svítivé dresy a kopec už známe :-) Po večeři nás čekala přednáška o tom, jak se chovat na horách. Povídali jsme si o lyžích, jak o ně pečovat, a dozvěděli jsme se také něco z historie.

            Vaši lyžaři :-)

          • Černá hora 5.b a 7.c (pondělí)

            Dopoledne jsme strávili na svahu. Všichni už jsme vyzkoušeli vlek a pilovali oblouky. Opravdu nám to jde :-) Odpoledne se rozfoukalo a my vyrazili na krátkou vycházku k Bufetu u staré lanovky.
            Zdraví vás lyžaři :-)

          • Černá hora 5.b a 7.c

            Hned první den jsme zvládli vyzkoušet jaké je to na sjezdovkách i běžkách. Dopoledne nás na sjezdovce hřálo sluníčko. Odpoledne nás zahřál výšlap k vysílači. Večer svíčková a hry v učebně. Učitele jsme překvapili, jak si umíme krásně hrát i bez mobilů a televize :-)

            Zdraví vás téměř lyžaři :-)

             

        • Vánoční turnaj v odbíjené
          • Vánoční turnaj v odbíjené

            Školní sportovní klub uspořádal tradiční vánoční turnaj v odbíjené pro žáky 8. a 9. tříd.
            Každá třída sestavila družstvo a utkání probíhala v malé i velké tělocvičně. Po bojovných zápasech vyhrála třída 9.B,
             2. místo obsadila třída 8.B a 3. místo si vybojovala třída 9.C. Na 4. místě se umístila 9.A a 5. místo obsadila 8.A.
            Všem zúčastněným třídám gratuluji a věřím, že si všichni soutěžící i fandící děti užily pěkné sportovně-vánoční dopoledne.
            Děkuji i rozhodčím z řad učitelů tělesné výchovy.                         za ŠSK Mr. Petra Kaprová
        • Vánoční turnaj v ringu
          • Vánoční turnaj v ringu


            Poslední den před  prázdninami své síly v ringu změřili šesťáci a sedmáci. Po krásných výkonech a soubojích, za ohlušujícího fandění nakonec zvítězila 7.B před 6.B a 7.A. O 4.-6.místo se podělily třídy 6.C, 7.C a 6.A.
            Třídním kolektivům děkujeme za super atmosféru a budeme se těšit na příští rok :-)
            Krásné Vánoce všem.

        • Vánoce s 1. C na lezecké stěně
          • Vánoce s 1. C na lezecké stěně

            Na kus řeči, na vánočku a zkusit lezečku. V pátek se sešli prvňáčci z céčka pod lezeckou stěnou, aby oslavili první společný vanoční čas, který je v každém z nás. Přivítali i rodiče, zazpívali s kytarou zimní písničku a to už zavazují na lezečce tkaničku a hurá na stěnu. A hecly se i některé maminky. Děkuji všem za ten společný čas a vaši přízeň. Velké díky za spolupráci a pomoc patří všem rodičům, paní asistentce Radce a mé rodině. Všem přeji krásné a pohodové Vánoce a do nového roku jen to nejlepší. Hlavně zdraví. Vaše paní učitelka Zuzka

        • O dvanácti měsíčkách
          • O dvanácti měsíčkách

             

            Paní Božena Němcová by z nás měla radost. Už jsme druháci, ledacos už umíme přečíst a nastudovat.

            Pohádka O dvanácti měsíčkách se nám moc líbila, a tak vznikl nápad Nelinky Nehybové na dramatizaci této pohádky. A kdopak je Nelinka Nehybová ? No přece naše bývalá žákyně, která se k nám vrátila po pár letech studia na praxi. A nejen tahle pohádka byla príma zábava s ní.......

            Je príma vědět, že se našim žákům daří, studují a vracejí se k nám.:-)

            Helena Lachmanová

        • Jak šli zajíci do Betléma a 2.ABC jela do Mostu
          • Jak šli zajíci do Betléma a 2.ABC jela do Mostu

             

            Dočkat se čerta, Mikuláše a anděla 5. prosince není jednoduché. A tak jsme si to čekání zpříjemnili návštěvou Divadla rozmanitostí v Mostě. Představení o zajíčcích, kteří šli do Betléma , jsme si užili. Navíc jsme ale trénovali správné chování v divadle. Zažít společenské zvyklosti chování v divadlech a možnost ,,vyfešákovat se ´´ to nezažíváme každý den. Bylo to príma.

                                                                                                                                            druháčci se svými učitelkami :-)