• Výlet do Prahy 20. března 2024

            Rok 2024 je Rokem české hudby.Ve třídě jsme se věnovali životu a dílu B. Smetany.

            V rámci tohoto významného výročí jsme navštívili v Praze:expozici Muzea Bedřicha Smetany (program pro děti), České muzeum hudby, prošli Karlův most. 

            Žáci 3.A,B.C

          • Prvňáčci vyrazili za kulturou aneb Bobík a kamarádi na výletě

            19. 3. se Dům kultury otřásal v základech. A to díky Bohušovické mlékárně, která pro děti připravila parádní show s Bobíkem a jeho kamarády. Naši prvňáčci si společně užili dopoledne plné tanečků a radosti z pohybu. Všechny děti nám udělaly velkou radost, jak se nebály na parketu odvázat a v těch našich ladovských "uniformách" jim to ještě tak slušelo. Bobík měl připravené i soutěže o ceny a na závěr všichni dostali odměny v podobě zdravé mléčné svačiny. Dopoledne s Bobíkem se opravdu moc vydařilo. A naše prvňáčky z LADOVKY můžeme jen pochválit, jak hezky se na akci chovali. Paní učitelky Zuzka Žvátorová, Petra Jelínková a Lenka Jurčáková

          • 7.C trénovala resuscitaci v nemocnici

            Třída 7.C využila akce Školení základní neodkladné resuscitace pro veřejnost, kterou pořádala Krajská zdravotní - Nemocnice Litoměřice.

            Vyslechli jsme si teorii a připomněli si základní pravidla poskytování první pomoci. V praxi  jsme si  na figurantovi vyzkoušeli, jak odstranit cizí těleso v dýchacích cestách - překvapilo nás jakou sílu musíme vynaložit při Heimlichově manévru. Zapotili jsme se také u nepřímé masáže srdce a seznámili se s AED.

            Děkujeme organizátorům za přínosnou akci.