• Listopad s „Káčkem“
          • Listopad s „Káčkem“

            Během listopadu měli všichni naši druhostupňoví žáci zpestřenou výuku o tříhodinový preventivní blok. V každé třídě totiž proběhl preventivní program v režii lektorek z litoměřického K-centra. Letos do všech tříd vstoupily lektorky Jana a Věra a my je musíme jen a jen chválit.

            Tři hodiny s nimi vždy rychle utekly. Kromě toho, že jsme se dozvěděli něco nového, byli jsme upozorněni na úskalí běžného života, ale také jsme se mnohdy dozvěděli, jak situaci řešit, čemu se vyhnout, ale také jsme hráli různé hry, pracovali ve skupinách, výtvarně tvořili. Zkrátka se jednalo o pestrý program. V závěru vždy došlo na oblíbený „žlutý kyblík“, do něhož můžou žáci vkládat jakékoliv dotazy k tématu, ale i mimo něj, pokud je něco trápí… Lektorky pak na tyto dotazy citlivě a profesionálně odpovídaly, což bylo pro žáky velmi přínosné.

            Jaká témata nás letos čekala?

            6. třídy: Vztahy v kolektivu a prevence šikany

            7. třídy: Zdravý životní styl – netholismus a kyberšikana

            8. třídy: Závislost a závislostní jednání

            9. třídy: Zdravý životní styl – poruchy příjmu potravy a sebepoškozování

            Těšíme se na další spolupráci s nimi a děkujeme za jejich důležitou práci a jejich trpělivý a tolerantní přístup… Jitka Housková, ŠMP

        • Okrskové kolo ve florbale
          • Okrskové kolo ve florbale

            Ve čtvrtek 23. listopadu se v Kalich areně konalo okrskové kolo ve florbale žáků 8.-9. ročníku. Celkem se prezentovalo 6 týmů a ty byly rozděleny do dvou skupin, kde hrál každý s každým. Vítěz skupiny postoupil rovnou do semifinále a týmy na 2. a 3. místě se ve čtvrtfinále utkaly křížem s týmy z druhé skupiny. Naši chlapci se po výhře nad ZŠ U Stadionu a prohře se ZŠ Masarykova ve čtvrtfinále potkali s žáky ze ZŠ Na Valech. V utkání naši dominovali, zvítězili 5:0 a zajistili si místo v semifinále. V něm na ně čekala ZŠ Havlíčkova. Utkání bylo hodně vyrovnané, kluci si ale zaslouženě vybudovali dvougólové vedení. V závěru Havlíčkovka snížila a bojovalo se urputně až do závěrečných vteřin. Naši chlapci vedení udrželi a slaví postup do okresního kola, které se bude konat ve středu 6. prosince v Lovosicích.

            Reprezentovali nás: Vojta Cuc, Matěj Sládek, Matyáš Poláček, Matouš Laczko a Jaroslav Slivanský (8.B), Martin Kalina, Jakub Vrzáček, Matyáš Hamouz, Jan Wippler, Mikuláš Novotný, Martin Mašek a Jaroslav Plašil.

            Za ŠSK Martin Hrdina

          • ADVENTNÍ TRHY

            Vážení rodiče a přátelé školy.

            Hoďte starosti a povinnosti všedních dní za hlavu, zastavte svůj každodenní běh. Přijďte s námi pobýt a nasát předvánoční atmosféru, podpořte své děti.

            7. prosince Vás srdečně zveme na ADVENTNÍ TRHY, jež se budou konat od 16. 00 hod. na nádvoří školy.

            Můžete se těšit na občerstvení, stánky s výrobky, dílničku a vystoupení dětí ........

        • DÝŇOVÁNÍ v 1. C aneb přizvali jsme na palubu i rodiče
          • DÝŇOVÁNÍ v 1. C aneb přizvali jsme na palubu i rodiče

            V pátek odpoledne vypluli námořníci z 1. C na Dýňový ostrov a tentokrát se s námi nalodili i rodiče. Plavbu jsme jim zpříjemnili podzimní písničkou Vyletěl si pyšný drak a pak už jsme se pustili do dlabání dýní. Vytáhli jsme šavle a meče a dýňová slupka lítala všude kolem. Po těžké práci nás naše kapitánka odměnila dýňovým cheesecakem. I naše úžasné maminky upekly halloweenské ňaminky. Na palubě lodi vládla moc milá a přátelská atmosféra, která celou naši posádku o to víc stmelila. Námořníci z 1. C🎃 Ahoooj!

          • Sedmáci se vydali ke kořenům Halloweenu…

            Když se řekne Halloween, všichni si jistě vybaví rej masek, dlabání a vyřezávání dýní či koledování sladkostí. Jaký je ale jeho dávný původ? Kde se vzaly všechny tradice?Sedmáci se pomocí vyprávění příběhů vypravili do doby Keltů, druidů, do doby, kdy hranice mezi světem živých a mrtvých splynuly… Zamýšleli se nad chováním zlých duší a jak by se před nimi chránili výběrem zvířecí masky. Přemýšleli také nad tím, co by vhodili do očistného rituálního ohně, a dozvěděli se, kde se vzaly Dušičky…Získané vědomosti o Samhainu si ověřili v testíku.Celá akce navázala na procházku za svitu luceren v terezínském labyrintu podzemních chodeb a hledání pokladu mrtvého vojáka.7.BC

          • Bartošova Pec - je to skvělá věc. :-)

            Ve čtvrtek a v pátek nás stále provázela mírná nepřízeň počasí, ale my jsme se nedali ! :-) Vyrazili jsme znova do blízkých Dolánek na expozici Český ráj. Vnímali jsme tu všemi smysly . Expozice byla zajímavá nejen pro naše oči. Mohli jsem tu přivonět k bylinkám, osahat si přírodniny a poslouchat zpěv ptáků, zvuky lesních zvířat a kvákání žab...... Prostě nás to tam moc bavilo.

             

            Program byl různorodý, a tak poznávání vystřídalo ještě střílení z pušek s laserem. Trénovali jsme tedy jednu z disciplín biatlonu a zavzpomínali na výkony Gabriely Soukalové. I tohle nám šlo skvěle, spousta z nás nastřílelo 5 bodů téměř okamžitě. Mušku máme dobrou. Gabriela by z nás měla radost.

             

            Zbylý čas si každá třída už prožila po svém. Áčko si vyzkoušelo, jaké je to pohybovat se se zavázanýma očima, béčko a céčko vyrazilo znovu na rafty. 

             

            Bylo toho ještě víc, neřeknem už ale nic. Možná jen to, že jsme všichni za ten týden ušli přes 50 km. A tomu říkáme výkon ...... :-) Snad nám tedy věříte, že máme o čem vyprávět a nač vzpomínat.

             

                                                                                                                               druháci se svými dospěláky :-)

          • Druháci vyrazili do přírody.

            ž od neděle 8.října obýváme Bartošovu Pec. Všichni o nás vědí, všude je nás plno. Vždyť je nás tu taky 58. Počasí nám nepřeje, přesto je tu zábava stále.

            Když je ošklivo, hrajeme společenské a kolektivní hry – utužujeme kolektiv. Po večerech nám paní učitelky čtou pohádku na dobrou noc. Naučili jsme se už ale i jezdit na raftech po rybníku, který měl hloubku 50 cm. To byla mela a sranda zároveň. Ovládáme střílení z luku a víme spoustu věcí o netopýrech. Navštívili jsme totiž Dům přírody STŘEVLÍK. Mooooc se nám tam líbilo. Skvělá byla i večerní taneční párty Ladovky s občerstvením a světýlky. Dnes jsme rozšifrovali vzkaz pro rodiče při jedné z her, ale prozradíme ho rodičům až doma. Trochu nám toho času ještě zbývá, něco jistě ještě zažijeme.

            A tak se zbytek dozvíte, až to všechno prožijeme.

            Žáci druhých tříd se svými dospěláky :-)

          • Námořnická stmelovačka 1. C - opékačka buřtů na Bílé stráni

            Už měsíc z nás jsou školáci. I za tu krátkou dobu se z nás stal moc fajn kolektiv. A abychom se poznali ještě lépe i mimo školní lavice, sešli jsme se s naší kapitánkou (paní učitelkou) 27.9. odpoledne na Bílé stráni. Zváni byli i rodiče, před kterými jsme složili námořnický slib. Paní učitelka pro nás připravila pohybovou hru, díky které nám pořádně vyhládlo a upéct buřťáky se zachtělo. S kytarou u ohně se zpívalo a posádku 1. C o to víc se stmelit povedlo. My jsme námořníci z 1. C a vždy se budeme snažit myslet a jednat v zájmu celé naší posádky, to slibujeme.

            Námořníci z 1.C s kapitánkou paní učitelkou Zuzkou

          • Houbařský pětiboj

            Ve středu 27. září si děti ve školní družině ,,zahoubařily,, při Houbařském pětiboji. Vyzkoušely svoji šikovnost, postřeh i znalosti z mykologie během soutěží a her na hřišti. Celým odpolednem je provázely jejich houbičkové paní vychovatelky. Poučná zábava i legrace vykouzlila úsměv na mnoha tvářích. Těšíme se na příště. KB

          • DO YOU SPEAK ENGLISH?

            Včera se naši sedmáci, osmáci a deváťáci zúčastnili besedy se čtyřmi rodilými mluvčími. Ve škole jsme přivítali vzácnou návštěvu z Kanady i rodilého Američana. Při zajímavé prezentaci jsme se dozvěděli, v čem jsou si naše země podobné a v čem se liší, žáci měli také možnost klást zvídavé otázky. Velmi nás těší, že se jim beseda líbila a odnesli si i zajímavé informace. Ještě větší radost máme z toho, že většina z nich neměla vůbec problém návštěvě porozumět a i si s ní popovídat.

          • Cyklokurz Doubice - 6. a 8.B

            Máme odstartováno a úvodní patnáctku všichni v pohodě zvládli!

            Druhý den v Doubici jsme zvládli našlapat 28 km…

            Výšlap na kopec Spravedlnost a sportovní hry. Cyklovýlet na Chřibskou a Tokaň.

          • Reprezentace žáků našich sportovních tříd.

            Hned na úvod školního roku jsme odstartovali účastí na republikovém finále OVOV. Dva dny, 10 disciplín a 600 závodících, kteří se do finále probojovali z okresních a krajských kol. Z našich žáků se to povedlo Klárce Fuhrmannové ze 7.B a Ondrovi Zachovi ze 6.B. Oba na stadionu v Brně bojovali ze všech sil. Ondra pak o víkendu ještě pokračoval na velmi silně obsazeném judistickém turnaji, kde vybojoval skvělou bronzovou medaili.

          • Adaptační výlet 7.C na Helfenburku

            Na přátelské atmosféře v naší třídě jsme pod vedením naší akční třídní pracovali z pátku na sobotu v krásném prostředí středověké zříceniny hradu.Vyrazili jsme vláčkem do Úštěka a v plné polní, obsypáni spacákem, stanem a dobrůtkami od maminek, jsme po svých došli na místo. Další výzvou byla stavba stanů. Pro některé úplná novinka! Po průzkumu hradu a hledání indicií jsme si připomněli středověké pojmy a zahráli si týmové hry. Další výzvou byla příprava a rozdělání ohně. S nádherným dnem jsme se rozloučili na věži pohledem na západ slunce. Nebyli jsme líní se tam vyšplhat znovu :-) Čekání na tmu jsme si u ohýnku krátili zpěvem a povídáním o středověku. Večer jsme zakončili stezkou pro odvážné. Pro strach máme uděláno všichni a žádné hradní strašidlo si nás nepřišlo. :-D :-D :-DTěšíme se na další zážitky...

            Sedmáci z céčka